Pilotprosjekt #1

Den første pilotkontrakten BoxWall har inngått er på en arkitekttegnet enebolig i Trondheim. Dette er et konstruksjonsmessig krevende bygg, så her får vi virkelig satt BoxWall-teknologien på prøve. Her kan du følge utviklingen på prosjektet.

 

Prosjektering

Dette prosjektet er statikkmessig svært komplisert til å være en enebolig, med et stort fritthengende areal, et 16 tonns boblebad på takterrassen, mye vindusareal og akser som «ikke går opp». Følgende firma er engasjert for å gjennomføre prosjekteringen:  

  • Hunton: Prosjektering av dekker og generelt bæresystem
  • Siv. Ing. Nils O. Vennevik: Prosjektering av betong og bærekonstruksjon for boblebad
  • Sweco: Prosjektering av BoxWall-løsning samt overordnet prosjekteringsansvar
Prosjektering av dekker
Prosjektering av BoxWall-moduler og bjelkelagsmoduler

Oppsummering type og antall moduler

Prosjektet består av totalt 115 moduler og til sammen så utgjør disse 250,12 kvm med yttervegg

58 moduler er i full høyde med ulike bredder, 45 moduler er moduler som bygges under vinduer, og 12 moduler er moduler som bygges over vinduer

 

 

 

Kortere byggetid

Vi forventer at det vil ta cirka 83 timer å montere BoxWall-modulene. Om vi beregner en timepris for snekker på kr. 500,- så vil totalkostnaden for å få satt opp BoxWall-systemet bli 500,- x 83 = 41.500,- pluss selve produktkostnaden på kr. 360.168,- -> totalt kr. 401.668,-. For å bygge en tilsvarende vegg med U-verdi 0,13 med bindingsverk så ville nok kostnaden blitt betydelig høyere uavhengig om man bygger tradisjonelt plassbygd eller med elementer. Med tradisjonelle elementer vil det gå omtrent like raskt som med BoxWall, men da følger det med en krankostnad på +/- 100.000,-

Med kortere byggetid så følger også andre fordeler, som for eksempel finanskostnader. Om vi klarer å ferdigstille prosjektet 1-2 måneder raskere som følge av at det benyttes BoxWall så vil man nok spare inn «noen titusener» på byggelånsrenter.

Raskere tett bygg

Med BoxWall vil man få «tett bygg» langt raskere. En svært vanlig utfordring på norske byggeplasser er fuktproblemer som følge av været. Om man bygger tradisjonelt med plassbygd eller elementer så følger det ofte med både problemer og kostnader, som følge av fukt i konstruksjonen som oppstår i forbindelse med byggingen. Med BoxWall blir denne risikoen betydelig redusert.

Null avfall – bra for miljøet og bra for lommeboka

Med BoxWall-systemet så blir det «null avfall». Det er bra for miljøet og bra for lommeboka. Alle moduler kommer spesiallaget til hvert prosjekt så det blir null avkapp og lignende. All emballasje, paller og monteringsutstyr er det pant på, og dette kommer BoxWall og henter ved prosjektslutt.